Räkna med oss!

Kommunerna i Jönköpings län har gått ihop i ett gemensamt kompetensutvecklingsprojekt som riktar sig till dig som är medarbetare eller chef inom ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad eller vuxenutbildning. Projektet pågår från januari 2024 till maj 2026 och finansieras med medel från Europeiska unionen genom europeiska socialfonden (ESF) och kommunerna själva. Övriga finansiärer är länets tre samordningsförbund och Region Jönköpings län. Projektet innehåller ett stort antal kompetensutvecklande insatser med fokus på forsknings- och evidensbaserade metoder och samverkan.

Räkna med oss!

Räkna med oss! erbjuder kompetensutveckling genom utbildning till personal och metodstöd till verksamheterna. Nedan ser du aktuella utbildningar som projektet erbjuder.

Projektet har möjliggjorts genom medfinansiering av Europeiska unionen. Du som deltar i projektet behöver därför redovisa ditt deltagande till ESF. Instruktioner för detta ges vid respektive kurstillfälle, i samband med nätverksmöten eller metodstödstillfällen.

Inom projektet bedrivs följeforskning och du som deltar i projektets insatser, eller de verksamheter som ingår i projektet, kan komma att bli kontaktad av vår följeforskare för uppföljning och utvärdering av insatserna.

Genom organiserande av nätverk för metodansvariga i kommunerna och för chefer i berörda verksamheter stöttar vi implementering, användandet och nyttan av aktuella metoder och håller kunskaperna aktuella hos projektets primära målgrupp. Genom utökade nätverk stöttar vi verksamheternas möjlighet att nå önskade resultat med metoderna genom att involvera projektets sekundära målgrupper i samverkan.

Projektets mål är att bidra till att alla länets kommuner får samma möjlighet att kompetensutveckla sina medarbetare samt att stärka samverkan mellan kommunerna och med Regionen och Arbetsförmedlingen. På en övergripande nivå är projektets mål att bidra till livslångt lärande och långsiktig kompetensförsörjning samt att kommunernas innevånare ska kunna erbjudas ett likvärdigt stöd utifrån evidensbaserade metoder i syfte att nå minskad ohälsa, ekonomisk självständighet samt för att uppnå regeringens mål om jämställda livsmöjligheter för både kvinnor och män.

I förlängningen är projektet en del i att bidra till Jönköpings län som en hållbar, attraktiv och tillgänglig region att leva i.

Följeforskning bedrivs som en del av projektet och i anslutning till det uppdraget utvärderas också MIX/Instrument X i syfte att bidra till evidensbasering av metoden. Du som deltar i projektet kan komma att bli kontaktad av vår följeforskare för att delta i en studie gällande användandet av de metoder som projektet lär ut och stöttar användandet av.

Lärseminiarier kommer att ordnas för chefer som en del av projektet med syfte att stötta verksamheternas fortsatta implementering av metoderna och förändringsledning i syfte att anpassa verksamheten till att möjliggöra att metoderna bidrar till önskade resultat.

Kursutbud 2024/2025

Kurs: MIX grundutbildning
Datum: 6-7 november 2024
Plats: John Bauer hotell, Södra Strandgatan 15, Jönköping
Antal platser: 30
Anmälan: Öppnar 22 maj, stänger 25 oktober
Anmälan MIX grundutbildning

Kurs: MI fördjupningsdag
Datum: 9 december 2024
Plats: Hotell Savoj, Brunnsgatan 13-15 Jönköping
Antal platser: 20
Anmälan: Öppnar 7 oktober 2024, stängs 11 november 2024
Anmälan MI fördjupningsdag

Kurs: MI grundutbildning januari 2025
Datum: 9-10 januari och 31 januari 2025
Plats: Hotell Savoj, Brunnsgatan 13-15 Jönköping
Antal platser: 20
Anmälan: Öppnar 1 november 2024, stänger 23 december 2024
Anmälan MI grundutbildning

Kurs: MI fördjupningsdag
Datum: 7 februari 2025
Plats: Hotell Savoj, Brunnsgatan 13-15 Jönköping
Antal platser: 20
Anmälan: Öppnar 2 december 2024, stängs 8 januari 2025
Anmälan MI fördjupningsdag

Kurs: MI fördjupningsdag
Datum: 8 maj 2025
Plats: Hotell Savoj, Brunnsgatan 13-15 Jönköping
Antal platser: 20
Anmälan: Öppnar 3 mars 2025, stängs 7 april 2025
Anmälan MI fördjupningsdag

Kommunal Utveckling

Skip to content