Vårt uppdrag

Vi rekryterar familjer till uppdrag som familjehem. Vi sprider också information om behovet av familjehem och erbjuder utbildning och fortbildning till familjehem knutna till länets kommuner.

Två pojkar tittar in i kameran och gör en grimas.

Vi arbetar för en trygg och säker vård för barn och unga i behov av familjehem

Familjehemsresursen har sedan 2016 rekryterat familjer och utbildat familjehem på uppdrag av 12 kommuner i region Jönköpings län. Familjehemsresursen är en kommungemensam och länsövergripande verksamhet som är organiserad under Kommunal utveckling. Tillsammans effektiviserar vi rekrytering och utbildning av familjehem och på så vis höjs kvaliteten och tillgången på familjehem ökar för kommunerna. Familjehemsresursen ska på lika villkor bistå samtliga anslutna kommuner.

Familjehemsresursen samarbetar med Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Mullsjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd och Värnamo. Tillsammans skapar vi en trygg och säker vård för barn och unga i behov av familjehem.

Loggor på tolv kommuner i Jönköpings län.

"Vi har länge längtat efter barn och blev tillfrågade om vi hade kunnat tänka oss att bli familjehem. Vi visste inte så mycket mer än att det fanns två barn som de hade haft svårt att hitta en familj till."

- Familjehemspappa till två flickor

Kommunal Utveckling

Skip to content